Seuters en chips

Seuters is een aardappelgerecht waar ‘s-Gravendeel bekend om is. De inwoners van ‘s-Gravendeel worden ook wel seuters genoemd. Op feestdagen wordt er altijd geseuterd. Deze seuters zijn dan te krijgen op marktkraampjes.
Hier het recept: Boen hele kleine aardappeltjes goed schoon, pit ze, maar schil ze niet! Kook ze 5 minuten voor. Smelt reuzel in een braadpan (de hoeveelheid hangt af van de hoeveelheid aardappeltjes) en bak de aardappeltjes even aan. Laat ze daarna op zéér laag vuur met deksel op de pan minimaal 3 uur seuteren. Schep ze regelmatig om. Voeg zout en lekker veel peper naar smaak toe.
Je kunt nog meer doen met aardappels.
In de winter van 2002 besloten drie Hoeksche Waardse akkerbouwers om van een individuele aardappelteelt over te gaan naar een gezamenlijke teelt en afzet van aardappelen. Hiervoor hebben ze een combinatie opgericht onder de naam Combinatie de Seuters.
Doel van deze combinatie was om niet alleen kostenbesparing te bereiken maar ook meerwaarde te realiseren voor de aardappelen die wij telen. Hierdoor leek het een goed idee om zelf een eindproduct op de markt te zetten. Na een jaar van intensief experimenteren met frituurtechnieken, oliesoorten testen en aardappelrassen uitproberen slaagden zij erin om vanaf najaar 2004 de eerste chips te produceren. De eerste reacties waren heel positief zodat  vol vertrouwen verder gewerkt werd aan een verdere ontwikkeling van de productie en afzet van Hoeksche ambachtelijke chips.
Hier nog meer Hoeksche Waardse recepten >>
Advertenties

Een Reactie op “Seuters en chips

  1. Ja, DIE mis ik echt. Hoeksewaardse chips zijn ZO lekker! Alleen zelfgemaakte chips zijn nog lekkerder…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s