Jaarmarkt Oud-Beijerland

OUD-BEIJERLAND – Zaterdag 11 september werd in het winkelcentrum van Oud-Beijerland in de Oost en West Voorstraat en aan de Wilhelminastraat de traditionele jaarmarkt georganiseerd. Om dit onder de aandacht te brengen had men ondermeer deze pop van strobalen naast de A29 opgericht. Dat was redelijk goed gelukt, want je kon over de hoofden lopen.

Het thema was dit jaar ‘Oud-Beijerland groeit en bloeit’. Het thema verwijst naar het agrarische verleden van de Hoeksche Waard. De jaarmarkt vond plaats in het centrum van Oud-Beijerland en was dit keer groter van opzet dan in voorgaande jaren. Zo vond er elk uur op het podium over de Vliet een veiling plaats, waarvan de opbrengst bestemd was voor het Huifbeddenproject in de Hoeksche Waard.

Er werden onder meer groenten, fruit en bloemen geveild.  In vroegere tijden kende Oud-Beijerland diverse groenten- en fruitveilingen.  Verder was op het parkeerterrein achter de Hema een aantal landbouwvoertuigen te bewonderen en kon de jeugd ringsteken op een ringsteek parcours. In de buurt van de veiling gaf de jagersvereniging informatie en vertelde de rattenvanger over zijn werk. Ook vermelde het programma een workshop bloemschikken. Kinderen konden boter slaan en die uitsmeren over ontbijtkoek die klaarstond.

De boerenkaas werd gepromoot door een boerderij die met dit product in de prijzen is gevallen. Bovendien was er een stand met het Hoeksche bier. Verder was er een aantal oude ambachten, zoals touwslager, bijenkorfvlechten, strovlechten, een melkmuseum en dorsvlegels te bewonderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s