De Beijerse Worp naar Laningpark

Jeu de Boulesvereniging Beijerse worp

Jeu de Boulesvereniging De Beijerse Worp verhuist naar het Laningpark in Oud-Beijerland. Dat is de plek die uit onderzoek van de gemeente Oud-Beijerland naar voren is gekomen. De vereniging zal waarschijnlijk deze zomer het nieuwe complex betrekken.

De gemeente heeft de plek in het Laningpark – officieel Van Ghentstraat – uitgekozen omdat het geen belemmeringen geeft op het gebied van parkeerruimte, riolering of ruimte. Het is de bedoeling dat er achttien banen worden aangelegd en een clubhuis. Het terrein wordt verlicht met lichtmasten van maximaal vier meter hoog. De gemeente betaalt de verhuizing, maar De Beijerse Worp levert zelf ook een financiële bijdrage.

De centale ligging van het park is gunstig voor de vereniging, meent voorzitter De Jong. ,,Voor veel van onze leden is het op fietsafstand. Dat is belangrijk. Als we naar de Kikkershoek zouden verhuizen zouden deze leden stoppen.” De jeu de boulesbaan komt vlakbij de skatebaan te liggen. De Jong verwacht geen problemen met de skaters. De Jong: ,,We zullen ze straks eens uitnodigen om een partij te spelen.”

Eigenlijk wil De Beijerse Worp helemaal niet verhuizen, zegt De Jong. De huidige accommodatie op de hoek van de Spuidijk en de Zinkweg bevalt. ,,We spelen onder de bomen. Het is een van de mooiste plekjes van Oud-Beijerland.” De gemeente is van plan een appartementencomplex op deze plek neer te zetten.

De club moet verhuizen aangezien de gemeente op hun huidige speelterrein aan de Spuidijk nieuwbouwplannen heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s