Spuidagen op 25 en 26 juni

OUD-BEIJERLAND – Zelf eens duiken, een rondje varen met topkok Herman den Blijker, een kijkje bij de Marine of een mooie prijs winnen met de Duckrace? De 14e editie van de Spuidagen, 25 en 26 juni, heeft weer alles in zich voor een feestelijk evenement.

De Spuidagen worden gehouden rond de haven van het dorp.

Traditioneel begint het vrijdagavond met een grote BBQ/Spit aan het Spui, op de Bierkade. ‘Altijd oergezellig en geweldig goed verzorgd’, zegt Adri de Groot, één van de organisatoren, ‘er zijn altijd honderden mensen, muziek, ontmoeting, lekker hapje, leuke opmaat naar de zaterdag.’ Die dag is alles in en om de haven versierd en helemaal in een nautische stemming. De kades zijn vanaf 10.00 uur het toneel van oude ambachten die allemaal met de haven te maken hebben zoals touwslagers, nettenboeters etc, en zo’n 60 kraampjes met de meest uiteenlopende koopwaar. Eén ding: niemand hoeft zich te vervelen. De hele dag door treden op verschillende plaatsen shantykoren op, waaronder het ‘eigen’ Shantykoor Hoeksche Waard. Voor de deur bij Kats Watersport staat een duiktank van Lucky Dive Center. Kinderen kunnen hier proefduiken. Wel zwemkleding meenemen!

2010-05-23_05-41-22_141_Strijen2010-05-23_05-41-35_608_Strijen

Een vaste klant is Modelbouwvereniging Neptunus. Die staat weer met een keur aan materiaal op de Oostkade. Net over de dijk bij de zandoverslag van Meinster zijn twee bijzondere schepen van de Marine afgemeerd en te bekijken, de Nautilus en de Zeefakkel. ‘Een kwestie van goede contacten’, glimlacht De Groot. Via het bruggetje is de sluis weer over te steken en naast de afmeerplek voor het Rhoonsche Veer ligt nog een bijzondere boot, de stoomsleper Dockyard 9. Ook die is te bezichtigen.

2010-05-23_05-40-49_894_Strijen2010-05-23_05-41-02_694_Strijen

Voor restaurant Werelds liggen twee grote opblaasboten waar een rondje mee te varen is, tegen kleine vergoeding. Wie geluk heeft wordt door topkok Herman den Blijker rondgevaren. Hij is op enig moment aanwezig.

Vanaf 16.00 uur speelt er een Brassband tijdens de Duckrace. Rond 18.00 uur wordt de Bierkade dan tot 23.00 uur ingericht als muziek/ feestplein met een optreden van Skihut on Tour.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s