De Dierenstee

Dierenstee

Dierenasiel De Dierenstee is een voortzetting van het voormalige dierenasiel te Heinenoord. Het asiel te Heinenoord is in 1973 gebouwd en na zo’n 20 jaar dienst gedaan te hebben werd het te oud, het voldeed niet meer aan de wetten en eisen van de tijd, en het werd ook veel te klein. Vervolgens is een nieuw groter asiel gebouwd buiten de bebouwde kom van Numansdorp, aan de Groene Kruisweg 14a

.Route

Dit huidige asiel is in 1993 geopend. Wel zijn er van 1993 tot 2002 nog wat uitbreidingen en verbouwingen geweest. Zo is er een royale berging bijgebouwd en zijn het kantoor en de keuken verbouwd en verruimd. In 2001 zijn de speelweiden geheel vernieuwd en van nieuw hekwerk en nieuwe looppaden voorzien, er zijn nu 6 buitenspeelweiden, bij elkaar een 3500 m2.

Behalve de binnen- en buitenverblijven voor honden, de binnen- en buitenverblijven voor katten, de konijnenverblijven, de quarantaine- en ziekenverblijven en de nood/nachtopvang voor dieren, herbergt het dierenasiel ook een royale hal voor bezoekers, een ruim kantoor voor administratie en ontvangst van bezoekers, een keuken tevens kantine voor de medewerkers, diverse keukens voor het bereiden van voedsel voor de dieren, een dierenartskamer, een douche-en trimruimte en een grote aparte bergruimte voor alle materialen.

Logo Dierenstee

Ook het huidige asiel werd te klein door de toename van het aantal op te vangen dieren en in 2004 is er een stuk aan het bestaande asiel aangebouwd. Tevens is er in het nieuwe gedeelte een multifunctionele ruimte voor vergaderingen, cursussen enz. Nu de nieuwbouw gerealiseerd is, kan het asiel in totaal onderdak bieden aan zo’n 120 katten, 20 honden en een 20-tal knaagdieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s