Het Paradijs

Vreemd, de plaats waar alles begon, de plaats waar de mens vervolgens eea verknalde en waar we misschien weer op zoek naar zijn.

Voor Oud-Beijerlanders een begrip en te vinden tussen de Zuidwijk en de Zeeheldenwijk. Langs de rand van het Laningpark is dus het Paradijs te vinden.Paradijs oudGrondgebied ‘Het Paradijs’
De brug lag vroeger op het grondgebied dat behoorde tot de hofstede “Het Paradijs”,eigendom van Klaas Rochuszn Schelling.

Hij was de bewoner van de kapitale herenboerderij “Het Paradijs” en eigenaar van het thans nog bij iedere Oud-Beijerlander bekende grondgebied “Het Paradijs”. Hij was ouderling en een bijzondere vriend van Ds. Reder. In de tuin van zijn huis stond een koepel, waarin Ds. Reder in de zomertijd rustig kon studeren.

Volgens de gevelsteen is de eerste steen op 30 juli 1864 gelegd door Gerrit Schelling Kz. oud 7 jaar. Deze Gerrit Schelling zal later de hofstede bewonen en daarop boeren. Bij gebrek aan opvolgers laat hij de hofstede in 1915 afbreken. Nu staat er deze villa, verborgen aan de rand van het park.Paradijs

 

2010-05-23_05-25-32_5162010-05-23_05-25-57_189
Advertenties

Een Reactie op “Het Paradijs

  1. Pingback: Kasteelboerderij Schillenmansstede | Hoeksche Waard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s