Omloop van Strijen

Vandaag was er weer de jaarlijkse Omloop van Strijen, georganiseerd door de Stichting Wielerpromotie Hoeksche Waard.SWHW

Nadat in 1998 de Jeugdafdeling van RC De Hoekse Renners was her-opgericht, werd door Johan Gouweloos, Gert Groenenboom en Paul Reedijk besloten om in Mijnsheerenland een Jeugdronde te gaan organiseren. In 1999 was de eerste Jeugdronde een feit. Deze Jeugdronde mocht zich jaarlijks verheugen in het grote aantal jeugdrensters/–renners dat aan de start verscheen. Eind 2008 hebben Johan en Gert als “trekkers” van dit evenement besloten te stoppen met de organisatie van deze Jeugdronde.

Omloop van Strijen 2010 (35)Omloop van Strijen 2010 (10)

Omdat inmiddels een aantal van deze mensen bemoeienis hadden met zowel de organisatie van de Rabobank Jeugdronde van Mijnsheerenland als de Kleine Omloop van de Hoekse Waard werd eind 2005 besloten de krachten te bundelen en de Stichting Wielerpromotie Hoekse Waard op te richten. Op 13 maart 2006 werd bij het “Notariaat Strijen” de oprichtingsakte ondertekend en was de Stichting een feit.

Doel van de Stichting is het organiseren van wielerronden in de Hoekse Waard en het stimuleren, activeren en ondersteunen van de wielersport in het algemeen in de Hoekse Waard.

Omloop van Strijen 2010 (30)Omloop van Strijen 2010 (12)

Daarnaast is met ingang van 2007 de wedstrijdnaam Kleine Omloop van de Hoekse Waard gewijzigd in Omloop van Strijen. Dit om meer recht te doen aan het feit dat deze wielerdag plaats vindt in en om Strijen.

Er werden vandaag 3 ritten gereden over een totale afstand van ruim 190 kilometer.  Meer foto’s >>

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s