Oud-Beijerland, ‘Indië-monument’

Aan de Mariniersweg in Oud-Beijerland, schuin tegenover winkelcentrum De Beijerse Hof is op het trottoir het Indie-monument geplaatst. Het staat er al sinds 20 juni 1996.

04032010 Indie monument

Het is een keramische wereldbol, aangebracht in een gedenksteen van natuursteen waarin witte gedenkplaten zijn ingemetseld. Het gedenkteken is 70 centimeter hoog, 1 meter breed en 1 meter diep. De gedenkplaten vermelden de namen, geboorte- en sterfdata en sterfplaatsen van acht gesneuvelde militairen.

De namen van de acht slachtoffers luiden: Simon Goudswaard; Arie Willem Lips; Marinus Oosterom; Neeltje Schipper; Jacob Stolk; Jan Arie Vermaas; Willem van Vliet; Pieter Johan Wallin.  Het ‘Indië-monument’ in Oud-Beijerland is opgericht ter nagedachtenis aan deze acht plaatsgenoten die als militair bij de strijd in het voormalige Nederlands-Indië zijn omgekomen.

Nederlands-Indië, ook bekend onder de namen Nederlands Oost-Indië, Oost-Indië of Indië, was een Nederlandse kolonie die het gebied omvatte dat nu Indonesië is. Lees meer >>

Nog veel meer oorlogsmonumenten in de Hoeksche Waard zijn hier te vinden. Gewoon in het zoekveld de plaatsnaam invullen en je krijgt alle informatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s