De Staart en de Schotse Hooglanders

Vandaag een bezoekje gebracht aan de Schotse Hooglanders in het natuurgebied de Staart bij Oud-Beijerland.

De dieren trotseerden de winterse omstandigheden tot nu toe goed. De dieren zijn goed aangepast aan het buitenleven en hebben geen extra verzorging nodig. De kudde van 12 Schotse Hooglanders graast sinds eind 2003 in het natuurgebied. De runderen komen van origine uit Schotland en leven al vele generaties zelfredzaam in Nederlandse natuurgebieden. Hierdoor zijn ze optimaal aangepast aan koud en nat weer.

Zelfs het jongste kuddelid, nu 2 maanden oud, doet het prima. Het kalf heeft immers de vetrijke moedermelk om zijn honger te stillen. De stichting FREE nature, eigenaar van de dieren, houdt samen met Hoekschewaards Landschap toezicht op de dieren. Ze houden deze tijd van het jaar de conditie extra in de gaten, want dit is een goede graadmeter om te zien of de dieren niets tekortkomen.

Mooie plek voor een wandeling en kennismaking met de Schotse Hooglander. Je kunt er meteen een bezoekje aan vastknopen als je doorloopt richting het bezoekerscentrum “Klein Profijt

Het is een fraai gebied van ± 65 ha. In dit gebied ligt ook een oude eendenkooi. Een wandelroute van 15 km voert door dit gebied.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s