Ophaalbrug Strijensas tijdelijk uit beeld

STRIJENSAS – Woensdag 3 februari 2010 verdwijnt de ophaalbrug in Strijensas letterlijk uit beeld. De historische brug gaat enkele maanden naar scheepswerf Van Hees in Sliedrecht voor een grondige restauratie.

Brug Strijensas (1)

Er komt een tijdelijke brug over de haven voor voetgangers en fietsers. Het overige verkeer moet omrijden via de Voordendagbrug.

Het waterschap maakt van de gelegenheid gebruik om een deel van het historische sluiscomplex te renoveren. De sluismuren worden daardoor in de toekomst niet meer belast met het gewicht van de brug. De maximale verkeersbelasting voor de brug blijft 3.500 kilo. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de afwezigheid van de brug gebruikmaken van een noodbrug over de haven. Deze brug is niet beweegbaar. De doorvaarthoogte voor de scheepvaart is hierdoor beperkt.

Brug Strijensas (2)

Het overige wegverkeer wordt omgeleid over de Voordendagbrug. Deze route is met borden aangegeven. De sluis blijft gedurende de werkzaamheden gewoon in bedrijf. Eind juni ligt de brug weer op zijn plek en zal dan zeker een oogstrelende blikvanger zijn tijdens het Sasse Dorpsfeest. De restauratie van de brug, een deel van de sluis en de vorig jaar uitgevoerde  werkzaamheden aan het gemaal kosten bij elkaar 1,9 miljoen euro. Voor het herstel van de brug is een deel van de Investeringsgelden voor het Landelijk Gebied (ILG) beschikbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s