Persbericht: SNEEUWOVERLAST

Persbericht

HOEKSCHE WAARD – De overlast als gevolg van de hevige sneeuwval heeft in het district Hoeksche Waard tot een handvol geregistreerde verkeersongevallen geleid.

Een 31-jarige vrouw uit Klaaswaal reed in Mijnsheerenland op de kruising Raadhuislaan- Maasweg Doesburgerweg tegen de aanhanger van een sneeuwschuiver aan. Deze wilde op de kruising rechtsaf slaan en reed eerst naar links om de ruime bocht naar rechts te kunnen maken. De automobiliste dacht dat de sneeuwschuiver linksaf sloeg en dacht hem rechts in te kunnen halen, maar dat liep niet goed af. De vrouw bleef ongedeerd, haar auto raakte zwaar beschadigd en de sneeuwschuiver bleef heel.

In het Laningpark in Oud-Beijerland raakte een 87-jarige man uit Oud-Beijerland met zijn scootmobiel te water. De oorzaak daarvan is onbekend. Een paar jonge knullen hielden hem boven water, terwijl anderen hem eruit haalden. De man werd een huis binnengedragen, waar het ambulancepersoneel zich over hem ontfermde en hem onder de warme douche zette.

Op de hoek Oost Voorstraat/Steenenstraat in Oud-Beijerland ging een personenauto in de bocht glijden en kwam uiteindelijk bovenop een verkeerspaaltje terecht. De bestuurder bleef ongedeerd, de auto werd weggesleept.

Daarnaast was op 20 december (tot 16.00 uur) wel sprake van een aantal aanrijdingen met blikschade, maar bij het overgrote het merendeel daarvan was sprake van geringe schade en was politiebemoeienis niet nodig. Mede door het weeralarm en het negatief reisadvies van de ANWB waren er ook veel minder weggebruikers dan normaal op de weg.

Wel was sprake van overlast door jeugdigen die in de Hoeksche Waard volop van de sneeuw ‘genoten’ en bijvoorbeeld sneeuwballen tegen ruiten gooiden. Het zichtbaar aanwezig zijn van de politie maakte hier meestal snel een eind aan. Deze vorm overlast leidde niet tot aanhoudingen.

Na een aanrijding op de A29 kwam ook Rijkswaterstaat ter plaatse. Kort nadat de weginspecteur uitgestapt was, raakte een automobilist op dezelfde plaats in de slip en botste met de achterzijde van zijn auto tegen het voertuig van Rijkswaterstaat. Beide personen bleven gelukkig ongedeerd. Bij het wegslepen van de twee auto’s bleken deze met grote moeite van elkaar los te krijgen.

191220093551912200935619122009357
Advertenties

Reacties zijn gesloten.