Persbericht: MAN MET SCOOTMOBIEL IN SLOOT

ZUID-BEIJERLAND – Een 73-jarige man uit Zuid-Beijerland is op 25 juli op het Dijkgraaf van de Lindenpad met zijn scootmobiel te water geraakt. Vermoedelijk raakte de man onwel, waarna hij de macht over het stuur verloor. Hij kwam in het water terecht met de scootmobiel bovenop hem. De man bleef bij bewust zijn en riep om hulp. Voorbijgangers hoorden hem  en bevrijdden hem van zijn voertuig en belden 112. Naast de politie kwam de brandweer, ambulancepersoneel en een traumahelikopter ter plaatse. Uiteindelijk leek het mee te vallen. De man is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

25072009 Dijkgraaf van de Lindenpad

Over deze plek bij Zuid-Beijerland:

 De Borrekeen sluit aan op het Kleine Gat en het Groote Gat. Zelfs op meer dan één manier. Gewoon via het water natuurlijk. Maar vooral ook als voedselgebied voor de bewoners. Vele soorten wonen in Het Groote Gat en fourageren in de Borrekeen. Het deelproject is in 2004 uitgevoerd. Eigenaar Staatsbosbeheer verzorgt het beheer en het onderhoud.

De noordzijde van de Borrekeen kent nu een natuurvriendelijke rietoever. De gemeente Korendijk wilde in het gebied graag een betonnen fiets- en wandelpad. Dat is er gekomen. Het werk in de Borrekeen bestond hoofdzakelijk uit het afgraven van de bouwvoor. Hierdoor ontstaan plas-dras situaties en moerasgebiedjes. Op de hoger gelegen onderhoudspaden is ruimte voor ruigtestroken.. Vanuit Zuid-Beijerland hebben wandelaars de keuze. Loop ik door het bos, neem ik het natuurgebied of heb ik tijd voor beide.

Heel bijzonder zijn de ondiepe inhammen die de vissen gebruiken als paaiplaatsen. In het voorjaar is het er een drukte van belang. Witvis en karperachtigen leven zich uit. U hoeft er niet lang naar te zoeken. Als u uw oren spitst, hoort u aan het luidruchtige gespetter dat het paaitijd is.

Het gebied aan de overzijde van de Ronduitweg kent bloemrijk grasland met twee ingesloten amfibieënpoelen. Deze poelen zijn het bekijken waard. Ze hebben maar één nadeel. De kikkers worden geen prinsen, zelfs niet als u ze kust.

25072009 Borrekeen

Advertenties

Reacties zijn gesloten.