Rabo kunst

Ik geef het direct toe, ik ben geen kunstkenner. Muziek is een ander ding, maar bijvoorbeeld beelden en sculpturen, nee. Zo versleet ik onderstaande kunst lang voor een leuk ideetje in een vijvertje voor de Rabo-bank in Heinenoord. Foute boel, het IS echt kunst  en heet “De Geliefden”. Bijna niet te missen als je de Waard inrijdt via de N217, richting het oosten.

16072009306

De geliefden is een ode aan het moderne gezin, zij met het attachékoffertje en hij met het kind aan de hand. Je moet er maar op komen. Het zijn dus drijvende beelden en met een onguur weertype is er al iemand plat gegaan, ik dacht de vrouw (vanwege haar koffertje, natuurlijk). Veiligheidshalve werd ze afgemeerd als de Queen Mary 2 en lag daar wekenlang horizontaal uit te rusten, totdat er waarschijnlijk iemand tijd had om naar buiten te kijken.

Het kunstwerk is onthuld op 14 juni 2007 in aanwezigheid van minister Veerman bij de opening van dit gebouw en afkomstig van Atelier Van Lieshout (zoiets bedenk je niet alleen, daar heb je een klup mensen voor nodig). Omdat oude liefde niet roest, zijn deze geliefden uitgevoerd in polyurethaan.

16072009305

Overigens heeft dit bankbedrijf heel veel kunst in de Hoeksche Waard gesponsord, betaald,  of anders. Veel collega’s van de werkvloer vonden dit DE plek voor ons kantoor, maar daar was niemand van hogerhand op gewezen, jammer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s