Schaatsen

In deze warme komkommertijd wat verkoeling op de schaatsbaan. Nog nergens (heb ik ook niet onderzocht) zijn zoveel schaatsbanen te vinden als in en rond te dorpen in de Hoeksche Waard. Hieronder de baan van IJsclub Pierhil.

De Piershilsche IJsclub is lid van de KNSB, waardoor een aantal organisatorische en juridische zaken goed geregeld is. Tevens ondersteunt de ijsclub daarmee de belangenbehartiging voor het schaatsen op nationaal en internationaal niveau.12042009 IJsclub De Kom

De baan van de Piershilsche IJsclub is gelegen aan Kade 26 te Piershil (postcode 3265 AA). Door de beschutte ligging ten opzichte van de oostenwind is de baan snel bevroren. Hierbij speelt ook de mooi vlakke ondergrond een rol, omdat daardoor geen grote laag water opgespoten hoeft te worden. De geringe diepte is tevens een groot pluspunt voor de veiligheid; mocht iemand eens door het ijs zakken, dan is verdrinken bijna niet mogelijk!

De baan is ongeveer 50 bij 200 meter groot en is ’s avonds goed verlicht. Op deze oppervlakte zijn gedeelten gereserveerd voor specifieke activiteiten:

Algemeen deel: de strook vooraan bij het clubhuis, ongeveer 20 meter breed. Dit deel is voor algemeen gebruik, zoals spelletjes, kunstrijden, even bijpraten en uitrusten.

Hardrijovaal: aansluitend op het algemene deel, ongeveer 400 meter lang. Op dit gedeelte mag alleen linksom rond geschaatst worden.

Middenterrein: binnen de hardrijovaal. Ook dit deel is voor algemeen gebruik.

IJshockeyveld: achter de hardrijovaal.12042009154

Met deze indeling scheiden we de verschillende gebruikers van de baan zoveel mogelijk, zodat iedereen zo veilig en plezierig mogelijk op zijn/haar manier van de schaatssport kan genieten.

Met name bij het oversteken van de hardrijovaal moet u dus goed opletten, omdat op deze ovaal (de naam zegt het al) hard geschaatst wordt. De hardrijders vragen wij om alert te zijn en rekening te houden met mensen die kruisen of in hun spel de ovaal opschieten.

12042009 Baan

De vereniging is opgericht in 1897, maar heeft twee periodes gekend waarin hij niet actief was. Dit was gedurende bijna de hele eerste wereldoorlog (1914 t/m 1917) en van 1925 t/m 1928.

Uit deze feiten blijkt, dat de vereniging in 2004 zijn 100 jarige (actieve) bestaan vierde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s