Paalkamperen

14022009 Paalkamperen (2)

14022009 Paalkamperen (4)

Speciaal voor avontuurlijk ingestelde fietsers of wandelaars zijn er de paalkampeerterreinen, waar ‘wild’ gekampeerd mag worden. Ze liggen in open plekken in het bos of aan de bosrand nabij lange afstand wandel- en fietsroutes. Ze zijn niet per auto bereikbaar. Vanwege de geringe afmeting bieden ze plaats aan maximaal drie trekkerstenten die binnen een straal van 10 meter binnen de paal moeten staan. Er is in ieder geval altijd voldoende beschutting en de mogelijkheid om in de zon te zitten.

14022009 Paalkamperen (6)14022009 Paalkamperen (7)

Open vuur is verboden en de enige voorziening is een waterpomp. Let wel: het water is er alleen om mee te koken of wassen. U kunt het niet ongekookt drinken. Deze terreinen zijn alleen te voet of per fiets bereikbaar. Het gebruik is gratis, maar beperkt: u mag er niet langer dan 72 uur bivakkeren. Reserveren is niet mogelijk. De paalkampeerterreinen zijn het hele jaar open, maar ’s winters wordt de waterpomp verwijderd.

Dit paalkampeerterrein is te vinden in Strijensas langs de Buitendijk.

14022009 Paalkamperen (5)14022009 Paalkamperen (3)

Oeverlanden Hollands Diep is het hele jaar door aantrekkelijk. De natuur laat er zich in ieder seizoen van een andere kant zien. Een bloemenzee om doorheen te struinen of een leeg winterlandschap waarboven ganzen gakkend hun v’s trekken. ’s Zomers in de zon aan het speel- en zwemstrandje en ’s winters als het gevroren heeft schaatsen op de ijsbaan. Het gebied wordt sinds september 2006 beheerd door Staatsbosbeheer.

Wie nu door de Oeverlanden Hollands Diep loopt, kan zich bijna niet voorstellen dat hier in 2005 nog aardappels en bieten werden verbouwd. De landbouwpolder met de bijzondere naam, Albert, Pieters- en Leendertspolder, is nu een robuust natuurgebied waar een brede ondiepe geul doorheen stroomt. Samen met de aangrenzende Esscheplaat, de Zeehondenplaat en de Sasseplaat vormt dit terrein het natuurgebied Oeverlanden Hollands Diep. Het gebied is vrijwel geheel toegankelijk. Over gras- en schelppaden, bruggetjes en een trekpontje zijn er verschillende mooie rondwandelingen te maken.

14022009 Paalkamperen (1)

Midden in het gebied staat de ‘Motte’. Dat is een uitkijktoren. In de middeleeuwen stonden er in deze streek verschillende van deze torens die Motte genoemd werden. Kinderen vinden het spannend om de toren te beklimmen. Je bent even een ridder die uitkijkt over zijn land. Aan het Hollands Diep staat een pier met lichtbaken uit 1884. Ook deze toren is te beklimmen en biedt een indrukwekkend uitzicht op de oevers van het Hollands Diep en industriegebied Moerdijk aan de overkant.

De volgende diersoorten komen hier voor voor: de bever, bruine kiekendief, kleine zilverreiger en wellicht de Noordse woelmuis. Deze dieren gebruiken dit gebied voornamelijk als rust-/foerageer- en/of tijdelijke verblijfplaats.

Layar beschikbaar

Advertenties

Een Reactie op “Paalkamperen

  1. Pingback: Griendwerkerskeet | Hoeksche Waard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s