Handgranaten

Vandaag op pad geweest met de Explosieven Opruimings Dienst (EOD). Een boer had twee eigenheimers gerooid, die bij nadere beschouwing beter niet richting Avico verhandeld konden worden.27012009 EOD

Zo kwamen we te weten dat de ene aardappel een ontsteking was, die zijn werk al gedaan had en verder onschulig was. Een stuk oud ijzer dus. Het andere voorwerp was een engelse handgranaat, waarvan de beugel ontbrak. Je weet het wel uit de film: handgranaat in de hand, pin eruit trekken, beugel vasthouden, gooien en… boem. Dit was dus wel een tricky ding en de EOD zou hem ter plekke een koppie kleiner maken.

Hiervoor werd de handgranaat samen met een ander explosief (dat ook gemakkelijk je hand eraf ploft) ingegraven. Kabelhaspel uitrollen en een apparaat aansluiten, waarmee alles geactiveerd kan worden. We stonden er een knap eind bij vandaan, gelukkig wel.

Nog aan één van de mannen gevraagd of dat we nog iemand moesten waarschuwen. Hij draaide zich achteloos om en zei: “Zeg maar, dat ik van haar hou.” Onderstaand de plof van geruime afstand.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s