De Carver uit ‘s-Gravendeel

Carver Europe B.V. (voorheen Vandenbrink B.V.) begon zijn activiteiten in ‘s-Gravendeel en bouwt sinds 2003 de Carver One, een smal driewielig motorvoertuig, dat lijkt op een kruising tussen een auto en een motorfiets. Bij het nemen van een bocht wordt de carrosserie inclusief het voorwiel hydraulisch gekanteld, terwijl de achteras met beide achterwielen recht op de weg blijft. Deze bijzondere eigenschap is gebaseerd op een uitvinding van Chris van den Brink en Harry Kroonen, beiden werkzaam bij Carver Engineering B.V. . Deze nieuwe technologie wordt Dynamic Vehicle Control genoemd. Door het kantelen wordt het zwaartepunt beter verdeeld dan in een gewone auto, waardoor bochten sneller kunnen worden genomen.

Het eerste prototype van de Carver One werd in 1994 gebouwd. In 1997 kreeg het voertuig een goedkeuring van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

In de Carver One is plaats voor maximaal twee personen, die achter elkaar zitten. Voor het besturen van een Carver is een autorijbewijs vereist. Een Carver kost circa 45 duizend euro. Top Gear had er ook een item over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s