Nederland bedekt met een witte laag

Een groot deel van Nederland is zondag bedekt met een witte laag. Alleen het noorden en noordoosten van het land moesten het zonder sneeuw stellen. Ook in de avond zal het blijven sneeuwen. Omdat het door het sneeuwen steeds kouder wordt, blijft het ook steeds beter liggen.

Deze bestuurder (en ongetwijfeld nog wel een paar anderen) wist daar van te profiteren. “‘Ik reed niet eens hard!” Mijn idee: wel te hard, in combinatie met de omstandigheden. WA verzekerd bakkie, met draaiende motor de plomp in, dus “einde” auto.

231120080642311200806523112008066

Een lang leven is de witte deken echter vermoedelijk niet gegund. “In het zuiden en zuidwesten van het land komt in het begin van de avond zachte lucht binnen, waardoor daar de temperatuur kan oplopen tot wel 8 graden.” In Zeeland en later ook in Noord Brabant en Limburg zal de sneeuw veranderen in regen. De sneeuw smelt dan weg.

23112008068231120080702311200807323112008074

Overigens stond ik daar met Sieta wel een potje te verrekken van de kou, terwijl het slechts een graad of nul, of daaromtrent was. Waarschijnlijk nog niet winterhard!

Ochtendspits

Maandagochtend gebeurt volgens het KNMI juist weer het omgekeerde en wordt het weer kouder. In de ochtend kan het ook nog sneeuwen, de ochtendspits kan daar last van hebben. Dat zal vooral ten zuiden van de grote rivieren het geval zijn.

Sneeuwval in november is niet heel uitzonderlijk, wel dat er op veel plaatsen tegelijk sneeuw valt. Dat was drie jaar geleden voor het laatst het geval.

Op 25 november 2005 viel er 15 tot 20 centimeter sneeuw. Dat leidde toen tot lange files en stroomuitval, aldus het KNMI.

Vaak moeten we het in Nederland doen met natte sneeuw en die blijft dan ook niet liggen. In het binnenland valt gemiddeld een keer in de tien jaar meer dan 20 centimeter sneeuw en een keer in de vijftig jaar meer dan 35 centimeter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s