Molen van Goidschalxoord

In het Jaar van de Molens won de molen van Goidschalxoord BankGiro Loterij Restauratie 2007:

Euro 1.000.000 voor restauratie van publiekslieveling
Een bericht van 9 november 2007

De afgelopen twee maanden was Nederland in de ban van BankGiro Loterij Restauratie: veertien gebouwen streden in zeven uitzendingen bij de AVRO mee in deze race om 1 miljoen Euro restauratiegeld van de BankGiro Loterij. Op woensdagavond 31 oktober bereikte het programma haar hoogtepunt: uit vier finalisten koos het publiek tijdens een spannende live finale haar favoriet, door telefonisch of per SMS te stemmen. De Molen van Goidschalxoord haalde met 37,4 procent het meeste aantal stemmen en werd winnaar van BankGiro Loterij Restauratie 2007, heel toepasselijk het Jaar van de Molens.

Het doel van de Stichting Molencomplex Goidschalxoort is om de molen met het bijbehorend motorhuis weer in oude glorie te herstellen. De combinatie van molen en motorhuis maakt, samen met de unieke landelijke ligging, het gehele complex tot een zeer bijzonder monument met een grote toegevoegde waarde voor de streek.

Vanuit het prachtige Streekmuseum presenteerde Peter van Leeuwen het eerste molenjournaal. In dit journaal werd je op de hoogte gehouden van de vorderingen aan de molen van Goidschalxoord.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s