A.E.D. training

Beroepsvaardigheidstrainingen
Meerdere keren per jaar worden we bijgeschoold en getraind. Naast het theoretische gedeelte wordt iedereen intensief getraind op zijn beroepsvaardigheden. Bemiddelen, omgaan met agressieve mensen, zelfverdediging, aanhoudingen, schieten en sporten zijn vaste onderdelen van die training.  Tweemaal per jaar moeten we een zogenaamde IBT toets afleggen. IBT staat voor Integrale Beroepsvaardigheidstrainingen.

Automated External DefibrillatorStreet defibrillatorAED

Vandaag stond het volgende op het programma: schieten, theorie geweldsbeheersing, hindernisparkoer en aanhoudingstechnieken. Voor de middag een herhaling van reanimatie, waaronder het gebruik van de A.E.D. Een automatische externe defibrillator (Engels: Automated External Defibrillator, afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij een persoon met een circulatiestilstand, waardoor op een geautomatiseerde manier een elektrische schok wordt toegediend, met als doel het hart weer in een normaal ritme te brengen. Alleen gecertificeerde personen mogen het apparaat bedienen. Plaatsen waar zo’n toestel beschikbaar is, worden aangeduid met onderstaand pictogram.

Het was weer een leerzame dag met nadruk op het middaggedeelte. Het nut van de A.E.D. behoeft geen nader bewijs gezien het onderstaande filmpje. Hopelijk krijg je er nooit mee te maken!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s