BBQ bij Kees

Collega Kees tracteerde zijn oude ploegmaatjes op een uitstekend verzorgde barbeque. Het weer zat, ondanks de tegenvallende zomer, dit weekend wel mee. Zo togen Sieta, Jim, Dennis, Ufuk, Leo en ondergetekende naar Oud-Beijerland. Gastheer en -dame Kees en Esther hadden er knap werk van gemaakt (zie Kees zijn barbeque).

Om te beginnen had Kees een zelfontdekte methode: een wrap met kip, zelf aan te vullen met ui, paprika, pepers, etc. Vouw de handel dicht en wikkel het in het alufolie. Je moet hier wel een ervaringsdeskundige voor zijn, want controleren of de hap gaar of verbrand is, lukt niet van buiten af.

Vervolgens nam Kees (en Ufuk niet vergeten) de controle van de barbeque weer over van het apparaat zelf. Ik mag dat bij een bbq wel, iemand die het barbeque deel voor zijn of haar rekening neemt. Geen gepiep, was dit nu mijn stuk of het jouwe.

Overigens is bbq-een niet zomaar een stukje vlees op een roostertje klaar maken. Voor nuttige tips verwijs ik je naar deze website, waar van alles te lezen valt over het slagen van een barbeque.

BBQ

De weergoden bleven ons precies tot het einde van de avond gunstig gezind. Ik vond het leuk om nog even met de favoriete hobby van Kees kennis te maken. Kees mixt dance en ander styles met professionele apparatuur en beslist zeer verdienstelijk.

Kortom, een geslaagde avond met de ploeg!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s