Raadhuis klassiek

Raadhuis Klassiek is een klassiek concert dat gegeven wordt in het centrum van Oud-Beijerland. Het orkest bestaat uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het concert is gratis toegankelijk.

In het najaar van 1990 ontstond bij de Oranjevereniging „Prinses Juliana“ het idee om een klassiek concert te organiseren aan de vooravond van Koninginnedag 1991 in de haven van Oud-Beijerland. Dit zou dan het begin kunnen zijn van een jaarlijks terugkerende traditie. Om de kosten van een dergelijk concert te dekken zou het lokale bedrijfsleven uitgenodigd kunnen worden op voorwaarde dat ze als sponsor wilden fungeren. Helaas bleek dit idee in die tijd van het jaar niet haalbaar, omdat eind april de luchtvochtigheid verre van ideaal is om in de openlucht te spelen.

Het bestuur van de Oranjevereniging nam contact op met de toenmalige burgemeester van Oud-Beijerland, de heer Ch. Leeuwe. Het was bij iedereen bekend dat hij een groot liefhebber is van klassieke muziek en hij was dan ook direct laaiend enthousiast.


Als locatie werd gekozen een speciaal hiervoor aangelegd podium boven de Vliet direct voor het Oude Raadhuis in het centrum van Oud-Beijerland.

De eerste keer werd dit concert bezocht door ca. 300 tot 400 mensen, maar in de loop der jaren is het bezoekersaantal uitgegroeid tot enkele duizenden.
Raadhuis Klassiek is een niet meer weg te denken traditie geworden in de Oud-Beijerlandse samenleving.

Vanavond dus in het centrum van Oud-Beijerland en nu al hier de video te bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s