‘Wuivend riet’ weer fier overeind naast entree Spuidorp

OUD-BEIJERLAND – Het ‘Wuivend Riet’ is terug in Oud-Beijerland.
Het gaat dan niet over een stuk natuur, maar om het kunstwerk van Roel Teeuwen. De zestien meter hoge stengels die het riet symboliseren, zijn teruggeplaatst op de rotonde op de Jan van der Heydenstraat en de N217.

De achttien blauwe stengels zijn in 2005 verwijderd toen de rotonde werd gewijzigd en de busbaan werd aangelegd. Kunstenaar Teeuwen maakte van de gelegenheid gebruik zijn kunstwerk terug te nemen en onderhoud uit te voeren.

15062008 Wuivend riet

Teeuwen was in september 2006 klaar met dit werk, maar de stengels werden niet direct teruggeplaatst. Het werk aan de busbaan was nog niet voltooid. Daar kwam nog bij dat een projectleider sterkteberekeningen van het kunstwerk verlangde om de veiligheid bij de rotonde te garanderen. Teeuwen bewaarde de stengels al die tijd in zijn tuin. Gisteren zijn ze vanaf de tuin naar Oud-Beijerland vervoerd.

Het kunstwerk dateert van 1990. Roel Teeuwen maakte het in opdracht van de gemeente Oud-Beijerland. Onder het motto Groei in Beweging maakt de kunstenaar uit Alblasserdam achttien stengels van aluminium en fiberglas. Ze hebben onderaan een doorsnede van zestien centimeter. Bovenaan is de doorsnee een centimeter. De stengels markeren de ingang naar het bedrijventerrein De Bosschen. Oud-Beijerland in- of uitrijden via de N217 was van 1990 tot 2005 niet mogelijk zonder de stengels te zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s