Persbericht: Sigaret aan: Bus ontploft

Numansdorp, 27-05-2008 • Door een ontploffing is een bestelbus verwoest. Op dinsdagmorgen 27 mei 2008 omstreeks 08.30 uur reed de bestelbus over de Middelsluissedijk Westzijde in Numansdorp. Plotseling ontplofte de bus. Volgens de 28-jarige bestuurder, tijdelijk woonachtig in Numansdorp, stak hij een sigaret op waarna het misging.

27052008 Ontploffing 3

Onder andere de deur klapte uit de wagen en ook de voorruit. Het busje vatte vlam en kwam tot stilstand aan de kant van de dijk. Omwonenden spraken over een hele harde knal waardoor de ruiten van huizen stonden te trillen. De bestuurder zag kans uit het busje te komen. Een buurtbewoner verleende direct eerste hulp. Het slachtoffer had brandwonden in ieder geval aan zijn arm en hoofd. Ambulancepersoneel hielp de 28-jarige door onder andere de wonden te koelen. Hierna brachten zij hem naar het brandwondencentrum van het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

27052008 Ontploffing 2

De brandweer bluste het vuur. Er bleef weinig over van de bestelbus. Deze was van een dakdekkerbedrijf in Numansdorp. Er stonden gasflessen in de auto. De politie is begonnen met het onderzoek naar de toedracht en doet dat samen met de Arbeidsinspectie. Zo stelde een rechercheur van de Forensische Opsporing op de plek van het ongeval een onderzoek in. Een bergingsvoertuig haalde na dit onderzoek het wrak weg.

27052008 Ontploffing 1

Advertenties

Reacties zijn gesloten.