Persbericht: Aanhouding overvaller

Hoeksche Waard, 13-09-2007 • De politie Zuid-Holland-Zuid heeft op donderdagavond omstreeks 18.30 uur een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfsplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht een tankstation aan de Raadhuislaan in Mijnsheerenland op 12 september te hebben overvallen. De aanhouding vond plaats na een wilde achtervolging vanuit Nieuw-Beijerland tot Rotterdam-Zuid.

Een oplettende burger zag de auto van de overvaller even voor 18.00 uur rijden in Nieuw-Beijerland. De burger herkende de auto en het kenteken en aarzelde geen moment om de politie in te seinen. Op woensdag 12 september stuurde de politie Zuid-Holland-Zuid naar aanleiding van de overval een SMS-Alert bericht met het kenteken van de auto van de overvaller. Eerder die week, op 7 september was hetzelfde tankstation ook al overvallen. De politie verdenkt de overvaller van deze twee overvallen, maar ook van een overval op een tankstation in Wijngaarden op 5 september. De zoektocht naar de overvaller begon direct nadat de melding op de gemeenschappelijke meldkamer (GMC) binnenkwam.

Meerdere eenheden van zowel wijkpolitie als surveillancedienst gingen op zoek naar de Volkswagen Golf waarin de overvaller reed. De man heeft op een gegeven moment een aanrijding gekregen met een andere personenauto. Dit was in Zuid-Beijerland. Hij is uitgestapt en is er in de auto die hij had aangereden vandoor gegaan. Vervolgens reed hij met hoge snelheid in de richting van Oud-Beijerland. Agenten zagen hem vanaf Zuid-Beijerland wegrijden en zette de achtervolging in. De verdachte reed in de richting van de rijksweg A-29 naar Rotterdam. Op de Vaanweg in Rotterdam konden agenten de verdachte klemrijden en uiteindelijk aanhouden. Bij de aanhouding is ook een politiehond ingezet. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau waar hij direct is verhoord. Hij wordt in verzekering gesteld.

 13092007091

13092007092

13092007093

Advertenties

Reacties zijn gesloten.