Karweitje loopt uit

Vandaag een kleine opdracht, die we niet haalden Uitgestoken tong
Als proef hebben we het Pagis systeem. Een moeilijke afkorting voor een simpele, maar doeltreffende voorziening op ons voertuig. Kleine uitleg: voor en achter is de auto uitgerust met een camera. Deze “leest” de kentekens van passerende, ingehaalde en tegemoetkomende auto’s. Is er een bijzonderheid met de auto of de eigenaar, dan geeft Pagis een zogeheten hit. Het kan zijn dat het voertuig gestolen is, APK verlopen of niet verzekerd, e.d., maar ook dat de eigenaar nog iets betalen moet aan de Staat. Zo’n systeem moet regelmatig ge-updated worden en daarvoor waren we op weg.
Ik wist van het bestaan van dit handige systeem, maar niet hoe dat werkte, dus vroeg ik om uitleg aan mijn collega. Hij zette het apparaat in werking en na 1 km al een hit. De persoon moest wat €’s inleveren, die hij niet bij zich had. Kortom mee en een week zitten. Eén arrestant dus.
Tijdens het overbrengen, kwamen we een tweetal vage figuren tegen, die blijkbaar een conflict hadden, want die stonden op elkaar in te beuken. Bus met arrestant stilgezet en die andere twee in de boeien gezet. Maakt 3 arrestanten.
Het geheel administratief verwerkt, maar te laat voor ons karweitje en ook later naar huis dan gepland.

Pagis

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s